Hej jag är en bitterfitta.


Så nu ska jag hem och äta chips med världens bästa vän!!!!!!!!

Zelda

(Det är 4 olika serier)
Jag känner att Zelda influerar mitt liv en aning för mycket just nu, men det kanske går över (med tanke på att jag läste ut albumet igår...) Igenkänningsfaktorn är typ 100% och bitterfittan inom mig jublar (som om hon behöver ta mer plats?).  Dock så råkar Zelda även ha liiite för stor inverkan på mina prioriteringar. Jag jobbar just nu på att följa min egen lista faktiskt:
1. Krossa patriarkatet
2. Plugga

Hur tar man död på fröken normal?

"Så vad gör man med sitt huvud när det fylls utav en röst
som orsakar så svåra samvetskval?
Hur tar man död på något som är rotat i en själv?
Hur tar man död på Fröken Normal?"
Jag är ur fokus.

I feel just like the king as i fall on the muddy ground. I feel just like you girl, there's people thinking they know something now...


För att jag tycker det är skitsnyggt att flasha strumpbyxförstärkningen.....

If shining wisdom passed your lips and traveled to the ears of god you'd waste itEvery time you close a door and nothing opens in its place you've wasted
And when you speak the words you know to those who know the words themselves you're wasted.


No och jag

"När jag har lagt mig funderar jag över kvinnan i tidningskiosken, jag minns den där meningen, hon lever i en annan värld än din.
Jag struntar fullständigt i om det finns flera världar i en och samma värld och att man bör stanna i sin egen värld. Jag vill inte att min värld ska vara en delmängd A som helt saknar koppling till andra världar (B, C eller D), att mina värld ska vara en sluten cirkel på svarta tavlan, en tom delmängd. Jag skulle hellre vilja vara någon annanstans, följa en rät linje som leder till en plats där världarna kommunicerar med varandra och överlappar varandra, där linjerna kan överskridas, där livet är linjärt, utan avbrott, där saker inte plötsligt avstannar utan anledning, där de viktiga ögonblicken levereras med bruksanvisning (risknivå, fungerar med nät eller batteri, förutsägbar livslängd) och nödvändig utrustning (airbag, GPS och nödbromsassistans).
Ibland känns som om det är något som klickar fel inom mig, en felkopplad sladd, en trasig del, ett fabrikationsfel, ingenting utöver det vanliga, som man skulle kunna tro, utan något som saknas."

Delphine de Vigan - No och jag

Lovisa


Världens bästa fino skrev ett väldigt sött inlägg till mig på sin blogg, så då tänkte jag att jag skulle knåpa ihop ett till henne. Absolut inte "bara för att" utan för att visisen är en av de underbaraste människorna som jag fått äran att lära känna.

Första gången vi sågs var sommaren 2009. Vi pratade väl inte jättemycket just den gången men jag minns att jag blev glad av dig redan då, för en människa med större livsglädje måste vara svårt att hitta. Även då saker och ting känns jobbigt även för dig är du alltid där för andra, tröstar och muntrar upp. Här om veckan funderade jag över hur lustigt det egentligen är att det känns som om jag skulle kunna prata med dig om nästan vad som helst, eftersom vi egentligen inte har träffats särskilt många gånger. Sanningen är att ofta när något känns jobbigt, som det gjort rätt ofta den senaste tiden, är det dig jag längtar efter att få prata av mig med och få råd av. Det känns verkligen som vi förstår varandra och det suger att Stockholm ligger så långt bort. Dessutom är du sjukt snygg och hur  smart som helst och jag skulle kunna göra mycket för att få dig att inse det. För du är så värd att inse det! Fina fina vän. <3

Ps. Snart kommer jag på mitt tefat! :D

They do not know you anymore

Inte alls faktiskt.I never love nobody fully, always one foot on the ground. And by protecting my heart truly, I got lost in the sounds


Nej, jag har inte blivit kristen, bara köpt ett halsband.

Lookbook
Lista

Okej då, tittade nyss in hos Emma och Elin och fann denna fina lista, så jag tänkte att jag snor den till att börja med. Jag har valt att skriva om sådant som jag upptäckt eller tittat på, lyssnat på eller läst mycket under 2010 och därför är "årets" - grejerna inte skapade detta år :)
Årets musik: Det har gått väldigt mycket i perioder. Tegan and Sara har följt med mig från tidigare år, kanske till och med i större mängd än innan. Det har även varit väldigt mycket Brandi Carlile. Fina Brandi. Hade också en period av Amy Macdonald i början av året, samtidigt lyssnade jag då mycket på wizard rock, inte minst på Roonil Wazlib. . Sommaren gick i dansbandens och lilla melodifestivalens tecken då jag och finaste upptäckte många fräcka och finurliga låtar. Nu på slutet har det blivit mycket svenskt då First Aid Kit, Billie the Vision and the Dancers och Hello Saferide har spelats flitigt. November/December har präglats av allas vår rymdman, Thomas Di Leva.  Och Justeja: Justin Bieber (blame it on Linda)!


Årets låt: Regnbågens barn. I alla fall sommarens låt! 


Årets graviditet: Say what? Knäppaste kategorin? Kan inte komma på en enda människa jag känner väl som blivit gravid i år. Min yngsta kusse föddes dock i Januari 2010. Årets film: I rymden finns inga känslor. Ett ord: Underbar! 


Årets bok: Jag har läst otroligt få böcker 2010. Dock läste jag det året kanske världens finaste bok: Udda av Sara Lövestam, en bok som jag hoppas att jag aldrig kommer glömma. En annan konkurrent om titeln är Egalias döttrar, speciell men otroligt fin och viktig. Lööööv! 

Årets tv-serie: Eftersom jag nu den senaste tiden upptäckt charmen med Glee (kanske framförallt charmen med Kurt Hummel) så får det väl bli det. 


Årets hotbabe (manlig): Manlig och manlig men Bieber Boy är ju för fin han ;)
Årets hotbabe (kvinlig): Återigen: Brandi. Brandi, Brandi, Brandi! Omnomnom! Eller Ellen Page, alltid!
Årets händelse: Eftersom jag hitills inte kunnat välja en grej på typ en enda kategori så kommer jag omöjligt att kunna göra det här heller, dessutom har jag ohyggligt dåligt minne, men sommaren var otroligt fin så jag säger Stockholmsresan och kvarnishäng!
Årets hemskaste trend: Folk i min närhet som mått dåligt.


Årets bästa trend: Harry Potter-nörderi! 


Årets HEEEEJDÅ: Jobbiga högstadieminnen. Absolut inte alla, det var en fin tid också, men en del av den har jag bestämt mig för att slänga i Sverker Olofssons röda soptunna, och lyckats! Adjöss och goodbye med er! 


Årets ord: Rymd kanske? Eller regnbåge. 


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Antagligen, annars vore det ju lite sorgligt. 


Har du några nyårslöften? Nej, eftersom jag ändå aldrig håller dem.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, tack och lov. 


Vilka länder besökte du? Sverige, Norge (Trondheim), Danmark (Aalborg), Frankrike (Paris, Biarritz och Cannes)  och Spanien (San Sebastian, Santiago de la Ribera och Valencia).


Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Jag minns inte datum. 


Vad var din största framgång 2010? Kanske framgångar på planet det sociala. Jag har lärt känna många fina människor bättre.

Bästa köpet? Ingen aning. 


Vad spenderade du mest pengar på? Fika!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, bland annat fina ord från fina människor. 


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Regnbågens barn, Run, One less lonley girl, Josephine, Regnbågsdiamant, You wouldn't like me, Bookworm, My best friend, From a Safe Distance, Du kan alltid lite på pojkarna över 35 (LOL LOL LOL!!!!) osv osv... 


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Höga berg och djupa dalar skulle man kunna påstå... 


Vad önskar du att du gjort mer? Sett mer positivt på saker och ting. Inte minst på mig själv.


Favoritprogram på TV? Så mycket bättre. Och Top Model då... x))

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Chillade, som resterande 364 dagar... typ!  


Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Varierad, men mest konstig.
Januari 2011

Nyårsafton firades i goda (och väldigt fina) vänners lag. Jag tog som vanligt inga bilder men det kan tänkas att jag snor några från någon senare. Jag hade i alla fall på mig sommarklänningen nedan. Så det kan bli! Angående 2010 så upptäckte jag nu att det togs väldigt få bilder, kanske försöker mig på en liten årsresumé ändå. I morgon. 2011 blir förhoppningsvis ett bra år, fast ska jag vara ärlig så tror jag inte att det blir sådär särskilt spännande men det återstår att se. Det inleds i varje fall fint med en resa ner till Göteborg för ett par dagar med farmor. Min fina fina farmor. Ååååååh! <3
En blöt och något bekymrad Ida efter översvämningen i Spanien i Augusti.

RSS 2.0