I snöslaskets land

Hej igen!

Antagligen blir det bildlös bloggning ett tag framöver, glömde båda kameran och kortläsaren hemma i all stress. Illa! Befinner ju mig i Göteborg nu, hos farmor och farfar. Det är så himla mysigt här och som äldsta barnbarnet blir man allt lite bortskämd :D Noterade också att dem hade en LK-gran ^^ Haha, bara röda och vita kulor, made my day som en viss mupp skulle sagt.

Jag kom med nattåget i morse och idag har vi varit på Allum i Partille och shoppat på mellandagsrean. Mycket folk, men vad väntade man sig? Fick i alla fall tag på lite fint :) Nuhar jag stängt in mig på Farfars kontor för att slippa höra på Carolas hemska julskiva. Det är helt fruktansvärt! Värre än vad jag kunde föreställa mig. Imorn blir det mer shopping, fika med några kompisar här nere och bio med småkussarna. På Tisdag åker vi till Danmark och hälsar på Anna, Kim och Elin. Längtar!

Have yourself a merry little christmas


Nu blir det promenad i snöstormen sedan glögg framför Kalle, återigen, GOD JUL <3

24 December 2009

GOD JUL :D
Helt ofattbart och underbart, om än inte lika spännande som det brukar... Nu har vi öppnat paketen i julstrumpan och ätit julfrukost. Gulliga mamma hade gjort vegetarisk senapssill (!!!) till julbordet ikväll som jag fick smaka på nu. Den är gjort på förvälld aubergine och är riktigt god! Till och med pappa erkände att det faktiskt nästan smakar som sill :D Nu ska jag gå och mysa med familjen så hörs vi i kväll.
På bilderna ser ni vår glesa gran som visade sig vara riktigt fotogenisk xD!! Den gör sig faktiskt bättre på bild än i verkligheten, och så har ju mammi klätt den så fint så <3 Nederst är mitt och Linus pepparkaksland. Ser ni vilken del jag har gjort? Haha, han har både bättre fantasi och mer skills, orättvist ^^

Let's play Hide and Seek

Godmorgon! Det är julafton i morgon! Kan ni fatta. Det känns sorgligt att det här är första året som jag inte riktigt längtar på samma sätt. Visst är det mysigt med jul men jag har inte direkt gått och räknat ner dagarna.

Just nu är jag "fast" hos Johnsons i stan och sitter och skriver på Rebeccas sega dator :) Vi had ju tjejmiddag igår... + Douglas och Chrille då, haha! Grym kväll med musik, skräckfilm och typ 150 tagna foton i photoboth! Det går en buss hem till Duved kvart i ett men då är jag inte hemma förrän halv fyra ändå med väntetid i Järspen. Kul liv!

But I still remember which way to go



21 December och snart är det julafton! Oj vad konstigt det känns. tiden har bara sprungit iväg. Idag hade vi jättemysigt julfika på handledningen, sedan soft ESV som bestod i musik med roliga människor, sist hade vi Engelska där vi inte gjorde särskillt mycket heller. Efter skolan gick jag, Elin och Rebecca ut på stan. Vi hamnade på Wedans där vi satt i ett trångt hörn och pratade och planerade i ca 1,5 h, åh vad mysigt det var :) Det är helt sjukt att jag bara kännt er i en termin! Det känns så otroligt mycket längre.

Imorgon är det alltså avslutning på skolan. Men konsert och julbord, förväntningarna är stora på vad kökspersonalen ådstakommit denna gång och vi lär inte bli besvikna, de är fantastiska! Vi ska också ha en liten tjejkväll/ middag, antagligen hemma hos Elin och Hanna som vanligt ^^  Som en liten egen avslutning. Jag är pepp pepp :D

Just don't ask me what it was

Dålig bloggdag, som de flesta dagar. Skärpning Ida, potentiellt nyårslöfte? Idag har jag varit hemma och julstökat. Är extremt trött och har vandrat runt som i ett töcken hela dagen men lite julkort och pepparkakor har det allt blivigt :) Jag är en riktig traditionstant har jag upptäckt. Så fort mama nämner att vi kanske skulle ta det lite lungt med all julstress, fokusera på familjen, skära ned lite på tomtarna och inte ha 100 sorters julgodis så får jag panik ;) Allt ska vara som det alltid ha varit! Känner mig som älskade Thomas Deutgen i dansbandskampen :D

Igår var det också mys föresten. Var hos Linda och åt godis och spelade en high tech version av "Game of Life". Älskar att man kan köpa barn på kredit ;) Sedan skulle jag gå hem och då satte vi på oss reflexvästarna och åkte spark i vintermörkret. Åh vad jag tycker om dig... och "du vet vem" som renskriver sin facebookstatus :D


Underbar skylt på dörren till musiksalen! Vi Esteter behöver lite hjälp på traven förstår ni :D

Hej mitt vinterland

I måndags kom det som de flesta vet mängder med snö, i jämförelse till vad som kommit innan i alla fall. Snön la sig ju väldigt sent i år och denna veckan är nog den första denna säsong med ordentligt vinterklimat här uppe.

Inatt har jag bara sovit ca 4 h så det kommer inte vara världens gladaste Ida ni möter. Dålig timing då att dagen är så pass späckad, eller aktiv. Först skola med idrott och naturkunskap, sedan julklapps-och nyårsklänningsshopping, efter det fika med jämtnörd och på kvällen eventuell träning på Gold's med Linda. Nu måste jag äta frukost och springa till bussen. Vi höres :)


Mysig, varm outfit: Skjorta köpt i Spanien, Kofta från Rut med flera, vantar från Åhléns, Raggsockor från Indiska och skor köpta på Scorett.

Tisdag



Nu ligger man lite efter med bloggandet igen. Men nu hinner jag inte heller skriva för jag ska och gymma med Elin :)

Och mitt i allt så ska man räcka till



God morgon! Nu är det Lördag och Farmor och farfar har kommit hit. Så idag blir det väldigt lugnt och. Promenader, julmarknad i Åre, glögg framför brasan och julkortsmakeri i vardagsrummet. Åhh vad mysigt! Ikväll tror jag dock att jag ska till Klara och fira hennes födelsedag i efterskott, med görlsen :) Om jag inte minns fel. Så det blir nog fint!

Jag känner att jag är ur fas. Hade tänkt att skriva ett inlägg om den underbara gårdagen men det får väl komma snart då. Vilken oordning ^^

Onsdag

Bidde ingen Body Balance, Linda bangade och då kändes det jobbigt att åka in till stan, dessutom gick det ingen bra buss, så att det gav sig. Men imorn ska jag minsan leka hurtbulle! Ska gymma med Elin, kl 7 på morgonen! Haha, jag kommer att bli så grymt ägd! ;) Hon tränar typ massa basket och gymmar typ 2 gr i veckan. Jag typ... går till bussen xD A ja det blir bra. Idag efter skolan övade jag Elin och Rebecca på en låt till skolavslutningen. Vi tvingade med the master of Piano, Chrille, för att kompa och agera körledare. Han är så jäkla grym. Vi satte nästan stämmorna idag också, tack Cristoffer! Rebecca hade tydligen spelat in och lyssnat och det "lät inte så dåligt", haha! Imorn ska vi öva med Tove på min sånglektion, blir awesome :D

091209

Onsdag och NK hela dagen, yippie! Usch, mitt värsta ämne också, det här börjar inte bra, inte bra alls... Ikväll blir det antagligen Body Balance på Gold,s med Elin, Nina (?) och Linda.

Har uppsatt hår idag också! Första gången på mycket länge :) Inte så jag men ombyte förnöjer.



Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

J*vla skit. Nu går ingenting min väg, borde sova nu men det är massor som tar emot. F*n också, varför kan inte allt vara lika enkelt hela tiden.



Konsten att slösa bort tiden

Jag är ett skämt! Kvällens sanna slutsats. Min hjärna har helt glömt bort det ambitiösa jag som jag var hela nian ut. Kommer inte ens ihåg hur det känns. Och jag ska inte ljuga och säga att tiden inte räcker till ,prioritera Ida, prioritera! Happy Aquarium kanske inte är det allra vettigaste en Tisdag kväll även om det kanske känns otroligt viktigt! ;) Och man behöver faktiskt inte diska pastakastrullen 3 gr extra för att slippa sätta sig och skriva NK. Gaah!! Ibland blir jag så irriterad på mig själv!

Så fantastiskt meningslös text, slutsaten är dock att jag nu sitter här och pluggar Spanska, NK och Svenska på samma gång. NU! Och tror att det bara ska ta en halvtimma eller nåt, som vanligt! Åhhhh...


Goddag eller godnatt, eller syns imorgon

Fick ett nattligt SMS av söta Klara som ska till stan imorn och vill träffas. WIIEE! Blir awesome. Sedan tänkte ju jag och Linda släpa iväg oss till Gold´s för första gången. Uää, hur kommer detta att gå?! Den som lever får se.

Memories


Hittade en härligt barnslig bild från i sommras, långt bak på Lindas bdb, klänningen på svaj och sockervadd i hela ansiktet. Jag vill ju ha jul, men nu saknar jag sommaren 09 - och Malung - något så ofantligt! Ge mig värme!


Julpyssel

Jag älskar att julpyssla, det är så mysigt :) Sedan hur snyggt det blir alla gånger är en annan femma. Får väl dock ta att skicka dessa kort till någon som inte läser min blogg. Typ farmor ^^



Andra advent



God morgon!
Idag är det andra advent. Nu har jag missat typ 3 avsnitt av julkalendern, illa! Idag ska jag och mamma gör julkort det blir mysigt, annars så är det plugga och städa rummet som gäller. Mindre kul kanske... Ikväll blir det hem (tillbaka?) till stan med nabon.

En gång Lok & Latte...

Idag har jag fikat med görlsen, Sara och Linda, det var jätte mysigt.



Och pappas kamera är precis lika dålig som mina Photoshops skills ^^ Fast på ett mycket mysigare sätt än ful överredigering. I löv it! <3

Jag ville se ut som adventspynt

Igår kväll när jag väntade på att pappa skulle köra in mig till byn för att möta upp Sara så hade jag väldigt tråkigt. Fick så för mig att göra änglalockar i håret :) Upptäckte dock att jag lämnat locktången kvar i stan så jag försökte mig på att locka med plattången. Det gick inte alls bra,  inte så snyggt, men det förblev ju inte spikrakt i alla fall ^^


Jag har varit där förut och jag är inte rädd

Åhh, sitter här och lyssnar på Melissa Horn, det är bara så himla vackert! Hennes texten är så sanna, varje ord berör.

Idag har jag varit och pratat på Duvedsskola och Racklöfska. Jag var jättepepp på att åka tillbaka innan men när jag skulle gå inte genom de där dörrarna igen så kändes det inte alls lika kul längre. Hade kanske byggt upp någon vilseledande illusion om att det sociala klimatet inte skulle vara lika kallt, korridorerna inte lika ångestfyllda eller väggarna inte lika gråa som verkligheten är.
Fast nu känns det toppen, för jag har insett att jag inte saknar det alls.
Det jag saknar är sammanhållningen som jag kopplar ihop med den tiden, jag gillar förändringar men inte när det handlar om att något gammal och kärt försvinner.
I kväll ska jag äta middag med Sara på Broken. "Söta lilla rara underbara" <3



Bekännelser

Ok, jag ger mig, snö är bättre än slask. Och jag gillar vintern, ibland. Fast mysigast är det väl ändå runt påsk, om det är fint väder och det liksom gnistrar om snön, åh! Nästan så var det i helgen då jag promenerade ner till byn med mamma. Det är riktigt skönt att komma hem ibland. Man uppskattar Duved och Åre mycket mer när man är ifrån det på veckorna. Nej, nu ska jag ta och dricka lite glögg, sedan blir det sängen :)


Måste damma av

Här vare bra uppdatering, som vanligt då :) Och jag hatar bildlösa inlägg, men har liksom inget val då jag sitter på skolan. Kände att jag måste till med ett litet inläg inann bloggen börjar damma eller nåt...

Idag är det inget spännande som händer för dem öre. Inte ens Paradise Hotel ikväll, haha, beroende ;D Fast jag såk på julkalendern imorse, hade tänt första ljuset i adventsljusstaken och åt lussebullar. Som jag har längtat, älskar verkligen julmys. Fick sådana julkänslor när jag skrotade runt på stan igår och köpte massa fint, och mycket onödigt, pynt. Sedan insåg jag att klockan var för mycket för att orka laga mat så jag tvingade med Linda och åt langos!!!!! Åhh, sådana dansbandsveckan minnen! ^^

På fredag ska jag äntligen få hälsa på Duvedsskola igen. Jag har inte längtat tillbaka, trivs hur bra som helst här på Vittra men vissa lärare saknar man ju, och så ska jag få träffa Linnéa igen, förhoppningsvis! Ska i allla fall prata om Vittra som en elevpresentation. Jag kommer vara sjukt nervös och babbla på om allt möjligt men det blir nog bra. Ska ju även till Järpen så då får jag ju träffa Sahlberg, Sara och Philippa, det blir bra (Klara, känn bitchblicken). Nej nu måste jag gå och äta, vi höres.

RSS 2.0